Üzleti tippek

Nem teljesítette a BA, amit vállalt

Nem teljesítette maradéktalanul a privatizációs szerződésben vállalt fejlesztéseket a Budapest Airport (BA) tavaly a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) álláspontja szerint - írta a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy jelenleg egyeztetés folyik az állami szervezet és a Ferihegyi repülőtér üzemeltetője között, az állami vagyonkezelő azután dönt a szükséges intézkedésekről.

A vagyonkezelő a lapot arról tájékoztatta, hogy a Ferihegyi repülőtér kezelője évente küld jelentést az MNV-nek a magánosítás kapcsán kötött vagyonkezelési szerződésben vállalt fejlesztési kötelezettségek teljesítéséről. E dokumentum szerint az MNV két egymást követő év viszonylatában vizsgálja a teljesítés mértékét.

Az MNV a Magyar Nemzet érdeklődésére megállapította azt is, hogy bár 2008-ban a BA túlteljesítette a szerződésben előírt fejlesztési kötelezettségeit, ám ez a 2009-es elmaradásnál alacsonyabb mértéken történt. Az MNV erről hivatalosan értesítette is a repülőtér üzemeltetőjét, a fejlesztések elmaradásáról az egyeztetések pedig már megkezdődtek a két fél között. Ezek eredményétől függően mérlegeli majd a vagyonkezelő a fejlesztési kötelezettségek teljesítése érdekében teendő további intézkedéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik