Üzleti tippek

Nem teljesítette a BA, amit vállalt

admin
admin

2010. 07. 08. 06:52

Nem teljesítette maradéktalanul a privatizációs szerződésben vállalt fejlesztéseket a Budapest Airport (BA) tavaly a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) álláspontja szerint - írta a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy jelenleg egyeztetés folyik az állami szervezet és a Ferihegyi repülőtér üzemeltetője között, az állami vagyonkezelő azután dönt a szükséges intézkedésekről.

A vagyonkezelő a lapot arról tájékoztatta, hogy a Ferihegyi repülőtér kezelője évente küld jelentést az MNV-nek a magánosítás kapcsán kötött vagyonkezelési szerződésben vállalt fejlesztési kötelezettségek teljesítéséről. E dokumentum szerint az MNV két egymást követő év viszonylatában vizsgálja a teljesítés mértékét.

Az MNV a Magyar Nemzet érdeklődésére megállapította azt is, hogy bár 2008-ban a BA túlteljesítette a szerződésben előírt fejlesztési kötelezettségeit, ám ez a 2009-es elmaradásnál alacsonyabb mértéken történt. Az MNV erről hivatalosan értesítette is a repülőtér üzemeltetőjét, a fejlesztések elmaradásáról az egyeztetések pedig már megkezdődtek a két fél között. Ezek eredményétől függően mérlegeli majd a vagyonkezelő a fejlesztési kötelezettségek teljesítése érdekében teendő további intézkedéseket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.