Üzleti tippek

Nádori Péter az Origo új főszerkesztője

Nádori Péter, az Origo korábbi vezető szerkesztője lett a portál főszerkesztője, míg az eddigi főszerkesztő Weyer Balázs az Origo-csoport főszerkesztőjeként dolgozik tovább.

Az Origo és a hvg.hu egykori főszerkesztője, Nádori Péter látja el csütörtöktől az Origo főszerkesztői teendőit – közölte az Emasa.hu. Az eddigi főszerkesztő, Weyer Balázs úgy nyilatkozott, gyakorlatilag csak egy eddig is hasonlóan működő munkamegosztást formalizáltak a kinevezéssel.

Weyer, aki 2000 óta volt a portál főszerkesztője, az Origo-csoport főszerkesztője lesz. Mint elmondta, az Origo portfóliójának bővítése és fejlesztése – azaz például az Origo blogszolgáltatása, a Postr beindítása, az Origo mobilos fejlesztései – egyre több munkát igényel, ami miatt célszerű volt különválasztani az origo.hu hírportál, illetve a mobil tartalmakat és a társoldalakat is magában foglaló Origo-csoport főszerkesztői feladatait.

Pályáját a Magyar Narancsnál kezdte, a hetilapnál 1990-től 1996-ig dolgozott főszerkesztő-helyettesként, szerkesztőként és felelős szerkesztőként. 1998-tól az Origó főszerkesztője volt, majd 2001-ben elvállalta a Hvg.hu főszerkesztését, ahonnan 2003-ban távozott. Krecz Tiborral kommunikációs tanácsadóként dolgozott, ő indította be – akkor még blog formájában – a Quart nevű zenekritikai és hírportált 2006-ban, amely az Indexszel is együttműködött. Nádori akkor lett újra az Origo munkatársa, amikor 2008 júniusában a Quart az Origo portfóliójának részévé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik