Üzleti tippek

Kinevezték az MFB elnökét

admin
admin

2010. 06. 17. 19:09

Baranyay Lászlót nevezte ki a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB Zrt.) elnök-vezérigazgatójává Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, a bank tulajdonosi jogainak gyakorlója - közölte a nemzeti fejlesztési tárca.

Baranyay László elnök-vezérigazgató 1993-tól közel 9 évig már dolgozott a fejlesztési banknál különböző munkakörökben, ez alatt az időszak alatt, 2001. szeptember 24. és 2002. május 30. között a bank elnök-vezérigazgatója volt. Posztjáról az akkor megalakult új kormány visszahívta, majd az MFB Zrt. Igazgatósága rendkívüli felmondással 2002. június 24-én megszüntette munkaviszonyát is, amelyet a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága jogerősen törvényellenesnek ítélt – emlékeztet közleményében a minisztérium. Erős János, a bank korábbi vezérigazgatója ez év május 7-én ajánlotta fel lemondását az új kormány illetékes miniszterének, közös megegyezéssel távozott az MFB éléről. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleménye szerint az igazgatóság és felügyelő bizottság új tagjait is kinevezték azt követően, hogy a miniszter visszahívta a két testület korábbi tagjait.

A fejlesztési tárca közleménye kiemeli: a minisztérium az MFB Zrt. új vezetésétől elvárja, hogy „objektív következetességgel tekintse át a bank korábbi működését, tárja fel és a lehető leggyorsabban orvosolja a fellelt problémákat, tegye hatékonnyá, takarékossá és átláthatóvá a rábízott vagyon működését és működtetését”. A közlemény alapján az NFM további elvárása, hogy az egységes ágazati vagyonpolitikában az MFB Zrt. váljon a hazai gazdaság motorjává, legyen aktív részese a gazdaság helyreállításának, megújításának és fejlesztésének.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.