Üzleti tippek

Cáfol az APEH

admin
admin

2010. 06. 17. 17:53

Az APEH nem engedett el adótartozást a MALÉV-nek - közölte az adóhatóság a Magyar Nemzet cikkére reagálva, miszerint két évvel ezelőtt jogsértő módon akadályozta meg az adóhivatal elnöke a Malév köztartozásának behajtását.

Az adóhatóság hangsúlyozta, hogy a MALÉV hozzájárult az adótitok nyilvánosságra hozatalához, ezért nyilatkozhatnak az ügyben, amely az adótitok körébe tartozik. A hivatal megerősítette, hogy 2008. októberében azonnali beszedési megbízást adott ki a MALÉV valamennyi bankszámlájára amiatt, mert az adózó a korábban részére biztosított fizetési halasztási kötelezettségének nem tudott eleget tenni. Ennek végrehajtását a MALÉV kérelmére felfüggesztették, de azt a cég néhány héttel később maradéktalanul teljesítette.

„Az állami adóhatóság sem akkor, sem a későbbiekben nem törölt el a MALÉV adótartozásából egyetlen forintot sem, s a légitársaság szóban forgó adótartozása néhány héttel később maradéktalanul megfizetésre került” – áll a közleményben.
A Magyar Nemzet azt írta: megtudták, a légitársaság 1,17 milliárd forint járulékkal tartozott az államnak, ezt az összeget 2008. október 13-ig kellett volna kifizetnie. Mivel a több mint egymilliárd forint nem érkezett meg az adóhivatalhoz addig az időpontig, így a szervezet három nappal később, október 16-án megindította a végrehajtást. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése alapján azt írta: a tetemes összeg azért nem kerülhetett végül az államkasszába, mert Szikora János, az APEH most is pozícióban levő vezetője megakasztotta a folyamatot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.