Üzleti tippek

Nemfizető külföldi cégek ellen is fel lehet lépni

Az eddiginél hatékonyabb követeléskezelésre van szüksége a cégeknek a válság kirobbanása óta, ugyanis egyre több vállalkozás szembesült azzal, hogy korábban megbízhatónak tartott partnerei nem fizetnek. A behajtás nehézkesebb, ha vevő egy másik országban van bejegyezve.

A válság idején minden eddiginél fontosabb szerep jut a cégek kiegyensúlyozott pénzügyi helyzetének, így ezzel összefüggésben a hazai és külföldi követeléskezelésben jártas Atradius Collections kiadta a Nemzetközi Követeléskezelési Kézikönyvét (International Debt Collections Handbook). „Az Atradius Követeléskezelési Kézikönyv minden olyan információt tartalmaz, amelynek segítségével a cégek kiválaszthatják az adott országban leginkább hatásosnak tűnő behajtási módszert, a sikeres behajtással pedig stabilabbá tehetik a pénzügyi helyzetüket” – állítja dr. Harka Péter, az Atradius Collections magyarországi és lengyelországi fióktelepének vezetője.

A mindenki által hozzáférhető összeállítás olyan praktikus információkat is tartalmaz, mint az adott országban érvényes fizetési felszólítások, fizetésképtelenségi vagy felszámolási eljárások jogi környezete, valamint ezek folyamatainak részletei. Mindemellett az adott ország fizetési kultúrájáról, valamint jogi és pénzügyi szabályozásról is szó esik benne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik