Üzleti tippek

Nem tetszik a bankoknak az adó

admin
admin

2010. 06. 16. 17:40

A bankok szerint lényegesen módosítani kell a bankadó feltételrendszerét, mert az tervezett formában negatív hatással járna a bankrendszerre és a reálgazdaságra is - közölte a Magyar Bankszövetség.

A szervezet sajtóközleménye szerint a Magyar Bankszövetség elnöksége által összehívott bankvezetői értekezlet szerdán tárgyalt a tervezett bankadóról, s – a tulajdonosok többségének álláspontját képviselve – a kormánnyal való tárgyalások folytatása mellett döntött. A bankvezetői értekezlet felkérte az elnökséget, tájékoztassa a kormányt, hogy a bankok szükségesnek tartják a jelenlegi feltételrendszer lényeges módosítását.

A közlemény hangsúlyozza: a magyar bankrendszer a gazdasági válságban is megőrizte stabilitását, nem szorult állami támogatásra, és biztosította a gazdaság folyamatos finanszírozását. A tervezett bankadó összege és egyéb feltételei ugyanakkor jelentősen gyengítenék a bankrendszer tőkehelyzetét és hitelezési képességét. Összességében a bankadó a kormány szándékaival ellentétesen súlyos negatív hatással járna a reálgazdaságra és visszavetné a gazdasági növekedést.

A Híradó információja szerint a bankoktól 120 milliárdot, a pénzügyi szektor többi vállalkozásától pedig 80 milliárd forint bevételt remél még idén a kormány.

A Magyar Bankszövetség a kormánnyal való tárgyalások lezárását követően ad részletes tájékoztatást a nyilvánosságnak – közölte a szervezet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.