Üzleti tippek

Szerbia hazarendelte az offshore cégeket

admin
admin

2010. 06. 14. 11:35

Az offshore cégeket birtokló szerb nagyvállalkozók megfogadják majd Boris Tadic elnök intését, és haza fogják telepíteni vállalkozásaikat - idézte a Press című belgrádi újság hétfőn a kormány kereskedelmi miniszterét.

Slobodan Milosavljevic a szerb elnöknek arra a nemrég tett felhívására utalt, hogy az offshore cégek szerb tulajdonosai “legyenek hazafiak”, és hozzák haza vállalataikat külföldről.

Az államfő felszólította a kormányt, hogy módosítsa a törvényeket, s a már meglévőket alkalmazza hatékonyabban annak érdekében, hogy a külföldön bejegyezett vállalatoktól Szerbiában lehessen beszedni adót. Mint mondta, “illegitim”, hogy olyan pénzeszközök, amelyekre Szerbiában tettek szert, egy másik ország adórendszerébe kerüljenek be.

“Ha alaposan áttanulmányozzuk a törvényt, az világosan előírja, hogy az offshore cégeket is az alapján kell kezelni, ahol a bevételre szert tesznek és nem a formális bejegyzés helye a döntő” – fejtegette a szerb államfő. Mint mondta, néhány más európai ország is olyan törvény elfogadását tervezi, amellyel szigorúbb ellenőrzés alá lehetne vonni az offshore cégeket; szavai szerint a szerbiai szabályozásban is be lehetne vezetni ilyen irányú módosítást.

Tadic szerint az érintett cégek az esetleges törvénymódosítások ellenére sem fognak kilépni a szerbiai piacról. “Ha elmennek, Szerbia másképpen fog hozzáállni ezekhez az üzletemberekhez. Meggyőződésem, hogy mindenki, aki nyereséget termelt itt (a szerb piacon), megtalálja a módját, hogy folytassa itteni tevékenységét, hiszen az itteni profitjuk sokkal nagyobb mint (amit) máshol (el tudnak érni)” – jelentette ki.

A Szerbiában működő legnagyobb vállalatok közül több Cipruson van bejegyezve, ami miatt a szerb állam adóbevételektől esik el.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.