Üzleti tippek

Megbüntették a Gastroyalt

admin
admin

2010. 06. 10. 14:07

Tízmillió forintra bírságolta az étel házhoz szállítással foglalkozó Larabay Food Vendéglátóipari Kft.-t, a korábbi Gastroyalt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert 2009-ben megtévesztően tette közzé az internetes honlapján az egyes termékek árkedvezményét.

A 2009. június 15. és október 26. között közzétett heti étlapokon az akció alapjául szolgáló árakat korábban vagy nem, vagy csak rövid ideig alkalmazta a cég, így az elérhető kedvezmény mértékét kedvezőbbnek állította be annál, mint amit valóban nyújtott – közölte a GVH. Egyes termékeknél úgy szerepeltetett akciós árat a Larabay, hogy korábban azokat nem is árusította.

A bírság kiszabásakor a GVH a szankcionálás megelőző célját is figyelembe véve a súlyosító körülménynek tekintett azt, hogy a tájékoztatások nagy számú fogyasztót értek el és a kampánya több hónapos volt.

A versenyhatóság tekintetbe vette azt is a bírság kiszabásakor, hogy a jogsértő magatartást egy olyan piacon valósította meg a Larabay, ahol az általa előadottak szerint igen erőteljes a verseny, s egy új piaci szereplőnek intenzív kampányt kell folytatnia. A közlemény hangsúlyozza, hogy emiatt a Larabay magatartása az átlagosnál erőteljesebben veszélyeztette a piaci versenyt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.