Üzleti tippek

A BBC-nél a tévés BAFTA-díjak többsége

A BBC munkái vitték el a televíziós BAFTA-díjak oroszlánrészét a londoni West Enden vasárnap megrendezett ceremónián.

A legrangosabb brit televíziós szakmai díjak közül 13 elismerést szerzett meg a közszolgálati médium. Többek között a legjobb szituációs komédiasorozat (sitcom) trófeáját is megkapta a BBC2 csatornán futó A kormányrúdnál című politikai szatíráért. A széria sztárjai, Peter Capaldi és Rebecca Front az újonnan alapított legjobb vígjátéki színész és színésznő díjait vehették át – számolt be róla a Variety.com.

A legjobb színésznő díját a hatvan esztendős Julie Walters nyerte el a Channel 4-en vetített Mo című drámában nyújtott alakításáért. A dráma Mo Mowlam néhai munkáspárti politikus életét idézte fel. Walters játékát hatodik alkalommal díjazta a Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia (British Academy of Film and Television Arts – BAFTA), ezzel a testület történetének legelismertebb film- és tévészínésznője lett.

Kenneth Branagh először kapta meg a legjobb színész díját televíziós alakításért. A 49 esztendős sztárt a Wallander című sorozat svéd detektívjének szerepében ismerték el.

A Palladiumban megrendezett estén a Britain’s Got Talent tehetségkutató műsor is elnyerte első BAFTA-díját a legjobb szórakoztató program kategóriában. Simon Cowell, a műsor alkotója és sztárítésze különdíjban részesült televíziós munkásságáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik