Üzleti tippek

Luxusban választják meg az év menedzserét

Monte Carlóban, sztároknak kijáró csillogásban szórakoztatja az Ernst&Young az Év Menedzsere-díjra jelölteket. Az fn.hu helyszíni tudósítása Monte Carlóból.

Monaco uralkodó hercege, Albert Grimaldi volt a díszvendég az Ernst & Young World Entrepreneur of the Year rendezvény csütörtök esti nyitófogadásán Monte Carlóban. Ezzel megadta az esemény rangját, amely valóban pazar körülmények között zajlik. A zsűri a rendkívül elegáns Hermitage Hotelben ül össze, s hallgatja meg egyenként a jelölteket a különböző országokból. Magyarországot Bodrogai Ferenc, a Forest Papír tulajdonos-ügyvezetője képviseli, aki az idén elnyerte az Ernst & Young „Az év üzletembere” díját.

A fődíjra (World Entrepreneur of the Year) 42 jelölt van, őket mondhatni a „tenyerén hordozza” a nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég, amely egyébként is megadja a módját az eseményeknek. Például a Hermitage 280 szobájából 180-at vettek ki június 3-án és 4-én éjszakára. Ezzel nem érték ugyan el, hogy a legnagyobb eseménynek számítsanak az évben, de közelítenek hozzá – tudta meg az fn.hu a szálloda illetékesétől.

Ugyanakkor nem csak itt laknak a vendégek – ők egyébként összesen mintegy 500-an vannak, közülük 65-en a média képviseletében – van olyan kitüntetett személy is, aki a Hermitage-nál is drágább Hotel de Paris-ban kapott helyet. Utóbbi gazdagon aranyozott, freskókkal díszített Empire termében volt a nyitófogadás is, amelyen Albert herceg beszédbe elegyedett a vendégekkel, méghozzá különböző nyelveken.

A Grimaldi család köztudottan dúsgazdag, ám a megjelent vállalkozók közül is soknak bőven van mit aprítania a tejbe. Itt van például Indiából Anand Mahindra, aki 10 év alatt építette fel egy hagyományos cégből a kereskedelmi és pénzügyi szolgáltatásokat, információtechnológiát és infrastrukturális fejlesztéseket is magában foglaló, 6,3 milliárd dolláros Mahindra csoportot, míg Kínát az a Li Shufu képviseli, akinek Geely nevű cége az idén megvette a Volvót a Fordtól. A többnapos rendezvény során kínált programok még nekik is kuriózumnak számíthatnak: ilyen a jacht-túra válogatott chefekkel. A jelöltek nem unatkoznak tehát addig sem, amíg szombat éjszaka végre kiderül, ki számít a világ legjobb üzletemberének az idén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik