Üzleti tippek

Felszámolnák a Népszavát

admin
admin

2010. 06. 03. 18:17

Több mint 20 millió forintos tartozás miatt felszámolási eljárást kezdeményezett a Népszava Lapkiadó Kft. ellen a Magyar Közlönykiadó.

A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó közleménye szerint társaságuk 2009. március 1-én kötött vállalkozási szerződést a Népszava Lapkiadó Kft.-vel a Népszava című országos napilap nyomdai munkálatainak elvégzésére. A vállalkozási szerződést a felek 2010. március 31.-én közös megegyezéssel megszüntették, azzal a külön megállapodással, hogy a Magyar Közlönykiadó eltekint a felmondási időtől, mivel a Népszava Lapkiadó Kft. vállalta, hogy a mintegy 65 millió forintos díjtartozását 15 napon belül megfizeti.
Kiemelik: a Népszava Lapkiadó Kft. ennek ellenére továbbra sem egyenlítette ki a kifizetetlen 31 darab számla ellenértékét, vagyis 22 millió 600 ezer forintot. A Magyar Közlönykiadó szerint a felszámolási eljárás kezdeményezése végül azért vált elkerülhetetlenné, mert a Népszava című országos napilap nyomdai munkáinak ellenértékével kapcsolatos sokadik határidő módosítás, illetve felszólítás sem vezetett eredményre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.