Üzleti tippek

Új vezető a McDonald’s élén

2010 májusában Horváth Ágnest nevezték ki a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. ügyvezető igazgatójává. A szakember 11 éve dolgozik a vállalatnál.

A 36 éves Horváth Ágnes a Szegedi Élelmiszeripari Főiskola elvégzése után egy vezetőképző program keretében csatlakozott a McDonald’s-hoz 1999-ben, és az elmúlt 11 évben végighaladt a vállalati ranglétrán.

Szakmai pályafutását étteremvezetőként kezdte, 2001-től üzemeltetési konzultánsként már hét étteremért volt felelős. Később üzemeltetési menedzsernek nevezték ki, 2003-tól pedig senior menedzserként az összes vállalati étterem működéséért felelt. 2005 novembere óta a szakember a franchise egységek konzultánsainak munkáját is irányította. 2006-tól Horváth Ágnes feladatkörébe tartozott az üzemeltetés, a beszerzés, a minőségbiztosítás, a környezetvédelem, a HR és tréning osztályok munkájának koordinálása is, amely 2008-ban a marketing és a fejlesztési osztályok vezetésével bővült.

2008-ban Horváth Ágnest beválasztották a világon legjobban teljesítő McDonald’s alkalmazottak elit körébe. Az akkor üzemeltetési igazgató pozícióban tevékenykedő Horváth Ágnes a legrangosabb nemzetközi szintű vállalati elismerésben – President’s Award díjban – részesült.

A leköszönő ügyvezető, Radek Janalík 2008 óta a magyar piac mellett a cseh és szlovák McDonald’s vezetéséért is felel, a jövőben pedig csak erre a két piacra koncentrál majd. A cseh szakember 10 éves magyarországi pályafutása alatt 24 új McDonald’s étterem nyílt. Nevéhez fűződik a reggeli termékkínálat bevezetése és a McCafé kávézó-lánc hazai beindítása – a közép-európai régióban (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia) elsőként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik