Üzleti tippek

Abortuszszolgáltatást hirdetnek a brit tévék

Műsorba kerülnek brit televíziós csatornákon a jövő héten az első olyan reklámok, amelyek terhességmegszakítást kínáló szolgáltatást hirdetnek - jelentette be egy szexuális egészséggel foglalkozó cég, dühös válaszokat kiváltva az abortuszellenes csoportok körében.

A Marie Stopes International elnevezésű szolgáltató Nagy-Britannia-szerte működtet klinikákat. Álláspontjuk szerint a reklámok hasznos információkkal és tanácsokkal szolgálnak majd arról, hogy a nők hová forduljanak nem kívánt terhességek esetén.

A hirdetéssorozat a Channel 4 csatornán veszi kezdetét hétfőn, és június végéig tart. A reklámokban a nők kimaradó ciklusára utalva a “Késésben van?” kérdést vetik fel, és a klinikák telefonos segélyvonalához irányítják a nem kívánt terhességgel szembesülő nőket.

A reklámokat máris élesen bírálják az abortuszellenes csoportok. “Csak mély hitetlenségemet tudom kifejezni, hogy ezt engedik” – hangoztatta Michaela Aston, a Life nevű csoport szóvivője. “Torz dolog engedni, hogy az abortuszszolgáltatókat ugyanúgy reklámozzák a tévében, mintha nem különbözne az autó- vagy a mosóporgyártóktól” – jegyezte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik