Üzleti tippek

Rendet vágott az alkuszok piacán a PSZÁF

admin
admin

2010. 05. 19. 19:25

Öt biztosítási alkuszra egyenként 200 ezer forintos felügyeleti bírságot szabott ki a PSZÁF, egyben felszólította őket, hogy a felelősségbiztosítási szerződések meglétét igazoló kötvényt küldjék meg a felügyeletnek.

A bírságoló határozatokat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) honlapján közzétett határozatok szerint az INNO-CENTRAL Biztosítási Alkusz Kft.-nek, a GLOBAL Biztosítási Alkusz és Bankügynök Zrt.-nek, a HORICO Biztosítási Alkusz Kft.-nek, az EURO-ALKUSZ Magyarország Biztosítást Közvetítő Kft.-nek, valamint a DIRECTOR DELTA Biztosítási Alkusz és Pénzügyi Szolgáltató Kft.-nek postázták.

A biztosításközvetítői tevékenységet végző cégeknek káreseményenként legalább 1.120.200 euró, vagy pedig egy évre összesen legalább 1.680.300 euró összegű felelősségbiztosítással vagy vagyoni biztosítékkal kell rendelkezniük a tevékenységük során esetlegesen elkövetett szakmai hibák fedezésére. Az alkuszoknak két munkanapon belül be kell jelenteniük a felügyeletnek a felelősségbiztosítási szerződés megszűnését.

Aki nem rendelkezik ilyen szerződéssel, szankcióval számolhat, illetve a további működéshez a felelősségbiztosítási szerződést meg kell kötnie.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.