Üzleti tippek

Buffett már látja az alagút végét

Warren Buffett már bizakodik az amerikai gazdaság jövőjét illetően. A milliárdos a közelmúltban jelentős pozitív változást érzékelt.

A Berkshire Hathaway vezérigazgatója az AP információi szerint úgy nyilatkozott: a cégcsoporthoz tartozó nyolcvan vállalat jelentéseiből jelentős javulás olvasható ki.

Buffett hozzátette: március előtt a kilábalás üteme visszafogott volt, de az előző hónapban jelentős lendületet vett a javulás, főként az Egyesült Államokban és Ázsiában. A piac az utóbbi idők legjobb jelentési szezonjának hatását élvezi. Ez több mint elég ahhoz, hogy elfordítsa a figyelmet Európáról és hatalmas deficitjeikről – mondta.

Warren Buffett továbbra is kiáll a Goldman Sachs mellett és azt állítja, hogy a közelmúlt pénzügyi zűrzavarát elsősorban a hibás állam felügyelet okozta.

Buffett cége, a Berkshire Hathaway 5 milliárd dollárt értékben birtokol elsőbbségi részvényeket a Goldman Sachsben, részben talán ennek is köszönhető, hogy Buffett mindvégig kiállt a csalással vádolt bank mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik