Üzleti tippek

500 milliós eurós Leaseplan kötvénykibocsátás

A LeasePlan Corporation, hazánk egyik flotta- és járműkezelő vállalatának anyavállalata 500 millió Euró értékben bocsátott ki kötvényeket.

Európai intézményi befektetők széles köre jegyezte a kötvényeket, melyek összesen 500 millió euró értékben kerültek kibocsátásra, három éves fix kamatozással.

A mostani tranzakciót korábban részletes piacvizsgálat előzte meg – 2009 októberében a LeasePlan Corporation szintén az említett garanciavállalási program keretein kívül, próba jelleggel két éves fix kamatozású kötvényeket már sikeresen értékesített.

„A mai gazdasági helyzetben nem mindegy, hogy milyen cégbe invesztálnak a befektetők, a stabil pénzügyi háttér elsődleges szempont a világon mindenhol, így Magyarországon is. Sok egyéb ágazat mellett a flottakezelés és finanszírozás is megsínylette a válságot. Magyar ügyfeleink számára is fontos lehet, hogy a flotta- és járműkezelő partnerük mögött egy szilárd alapokon nyugvó, nemzetközi tőkepiacon is elismert vállalat áll.” – mondta el Roelof Hansman, a LeasePlan Hungária Zrt. ügyvezető igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik