Üzleti tippek

Új Pick-gyár épül Szegeden

Zöldmezős beruházással, több 10 milliárd forintból új gyárat épít a Csányi Sándor tulajdonában álló Pick Szeged Zrt. Szegeden az M43-as és az M5-ös autópálya csomópontjánál - írta csütörtöki számában a Délmagyarország.

Közép-Európa legkorszerűbb szárazáru- és feldolgozott húsipari termékgyártó kapacitását szeretné létrehozni Szegeden a tulajdonos – mondta a lapnak Kovács László, a Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki szerint hosszú távra stabilizálhatná a cégcsoport versenyképességét és piaci pozícióját, ha a feldolgozóegységek egy telephelyen, egy korszerű gyárban lennének.

A tervek megvalósításához uniós támogatásra is számít a vállalkozás. Arra a kérdésre, mikor kezdik el a beruházást, Kovács László nem tudott időpontot mondani, mivel minden az EU-tól elnyerhető támogatások függvénye.

A gyár azon a 200 hektáron lenne, amely az M5-ös és az M43-as autópálya csomópontjához közel, az 5-ös főút két oldalán helyezkedik el. A területeket az állam most adja át a szegedi önkormányzatnak, szintén kedvezményes áron.
Botka László (MSZP) polgármester a lappal közölte: a város kedvezményes telekkel, az infrastruktúra kialakításával, valamint a meglévő gyárépületek hasznosításával segítheti a beruházást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik