Üzleti tippek

Projktcég veszi át a rádiocafét

admin
admin

2010. 04. 29. 21:47

Az econet.hu Nyrt. tulajdonában álló EST Media Group Vagyonkezelő Kft. (EMG) értékesítette a kizárólagos tulajdonában lévő radiocafé Tömegkommunikációs és Kulturális Szolgáltató Kft. száz százalékos tulajdonrészét a KV Barát Vagyonkezelő Kft-nek.

Az econet.hu a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön közölte: az üzletrész vételára több jövőbeli fejleménytől függően legfeljebb 200 millió forint lehet. A vételár mintegy 50 százalékát különféle gazdálkodási események függvényében 2011-ig kell kifizetnie a projekttársaságnak, míg a fennmaradó mintegy 50 százalék megfizetése kizárólag attól függ, hogy a radiocafé a 2012-ben lejáró budapesti regionális rádiós frekvenciáját meg tudja-e újítani.

A társaság kiemelte: a radiocafé reklámidejét kereskedelmi alapon, jutalék ellenében kereskedőházként továbbra is az EMG értékesíti.

Az econet.hu közleménye szerint a tranzakció oka az, hogy a hatályos médiaszabályozás alapján a 2009 novemberében az FM1 Zrt-vel a NeoFM országos kereskedelmi rádiós frekvenciára kötött műsorszolgáltatási szerződés megkötése előtt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a radiocafé 2010. május 3-i hatállyal megszüntette a radiocafé 98.6-ra vonatkozó műsorszolgáltatási szerződést, ezzel rendezve azt a médiatörvény szerinti összeférhetetlenségi helyzetet, amely szerint egyazon érdekkörnek nem lehet 25 százalékot meghaladó részesedése egyszerre egy országos és egy regionális rádióadóban.

A megszüntető megállapodás azonban tartalmazott egy bontó feltételt is, amely szerint ha az összeférhetetlenség 2010. május 3. előtt más módon megszűnik, akkor a megszüntetés hatálytalanná válik.

Azzal, hogy az EMG – miután csütörtökön megszerezte a korábban a radiocafé tulajdonában volt 75 százalékos FM1 Zrt. részesedését is – értékesítette a radiocafét, az összeférhetetlenségi helyzet megszűnt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.