Üzleti tippek

Drágulhatnak a nyelvtanfolyamok

admin
admin

2010. 04. 29. 06:55

Az akkreditációs szabályok változása miatt drágulhatnak a nyelvtanfolyamok - írja a Népszabadság csütörtöki számában.

Egy áprilisban hatályba lépett kormányrendelet szerint az akkreditált képzési programot alkotó alegységek önállóan nem képeznek akkreditált programot, ami azt jelenti, hogy például a nyelvoktatásban az akkreditálás a teljes képzési időre, és nem ezen belül egy-egy tanfolyamra érvényes. Az akkreditálás az európai uniós támogatási pályázatoknál is feltétel.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium nem javasolja eltörölni a szabályt, mert azzal az akkreditációs eljárás lényegét tennék semmissé – hangsúlyozta a Népszabadság cikkében Szivi József, a minisztérium főosztályvezető-helyettese. A képző intézmények ugyanis nem azt valósítanák meg, és nem olyan óraszámban, mint amit az akkreditációs eljárás során ígértek.
Amennyiben a nyelviskolák a tanfolyamokat egyenként akkreditáltatnák, az, például a Katedra esetében legalább hétmillió forint költséget jelentene – nyilatkozta a Népszabadságban Nagy Zoltán, a nyelviskola hálózat ügyvezető igazgatója.

Bertalan Tamás, a Felnőttképzési Szakértők országos Egyesületének elnöke a lapban arra hívta fel a figyelmet, hogy számos uniós programnál – munkahelymegtartó programként szervezett nyelvi vagy informatikai továbbképzés támogatás esetén is – feltétel az akkreditáció. Megjegyezte, hogy az új szabályozás legérzékenyebben a nyelviskolákat érinti.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.