Üzleti tippek

Román bankot venne az OTP

admin
admin

2010. 04. 26. 15:28

A magyar pénzintézet egy román bank, a Banca Comerciala Carpatica megvásárlására tett ajánlatot.

Az OTP Bank a román tulajdonban lévő Banca Comerciala Carpatica nevű pénzintézet részvényeinek a kétharmadát akarja megvásárolni – adta hírül hétfőn a Ziarul Financiar című román gazdasági-pénzügyi napilap piaci forrásokra hivatkozva, az érintettek a hírt nem erősítették meg.

Az újság névtelenséget kérő piaci forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy az OTP csoport vezetői találkoztak Ilie Carabulea román üzletemberrel, és ajánlatot tettek a bank 70 százalékos részvénycsomagjának a megvásárlására. A lap információi szerint a nagyszebeni üzletember a Carpatica Bank legnagyobb egyéni részvényese, az ő birtokában van ugyanis a bank 36,4 százalékos részvénycsomagja. Egy másik üzletember birtokolja a részvények 10 százalékát, a fennmaradó 53,6 százalék kisrészvényesek között oszlik meg.
A román üzletember az újságnak “rémhírterjesztésnek” nevezte az OTP-vel folytatott tárgyalásokról szóló információkat, az OTP Bank vezetői pedig nem kívántak nyilatkozni erről a témáról.

A Carpatica részvényeit jegyzik a bukaresti értéktőzsdén, a pénzügyi intézet értékét 55,7 millió euróra becsülik. A lap úgy tudja, hogy az OTP több hónapja tárgyal már a nagyszebeni üzletemberrel. A Carpatica Bank 11 éve van jelen a román bankpiacon, de erős beruházó csoport támogatásának hiányában nem tudott lépést tartani a román bankpiac 85 százalékát uraló külföldi vetélytársakkal. A bank piaci részesedését körülbelül 1 százalékra becsülik – olvasható a Ziarul Financiarban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.