Üzleti tippek

Iwiwen és Facebookon élünk

admin
admin

2010. 04. 23. 08:50

Tavaly nőtt a közösségi - ezen belül kiemelten a videómegosztó oldalak látogatottsága és használatuk intenzitása is- derül ki az Ipsos Zrt. és a Gemius SA piackutató intézetek közös felméréséből. Eközben a felnőtt tartalmakat és az online játék lehetőségeit kínáló weboldalak iránt csökkent az érdeklődés.

A videómegosztó oldalak használatának intenzitása leginkább a 18 év alatti korosztályban nőtt igazán jelentősen 2009 januárja és az idén január közötti időszakban. A felmérés szerint a növekedés mértéke a 30-39 éves korosztály körében is komoly volt. A 40-49 évesek körében klasszikus közösségi oldalakon töltött idő csökkent, miközben a korcsoport tagjai egyre inkább a fórumokat, a blogokat és a videómegosztókat keresték.

A felmérés szerint a tavalyi év vesztesei a felnőtt tartalmat és az online játék lehetőségét kínáló weboldalak voltak. E két utóbbi kategória felhasználóinak száma gyakorlatilag stagnált, a piackutatók szerint az internet hozzáférést frissen megszerzők elkerülték ezeket a tartalmakat. Az ilyen jellegű oldalakon eltöltött idő csaknem minden célcsoport esetén visszaesett. Ez alól csak az 50-59 évesek jelentenek kivételt. A felmérésből kiderül, hogy a nők aránya a felnőtt tartalmat kínáló oldalakon néhány százalékpontos növekedést mutat és már az átlagosan eltöltött idő tekintetében sincs eltérés a férfiakhoz képest. Az online közönségmérés szerint a trend változásával párhuzamosan csökkent a munkahelyi internetezés időtartama is.

Miközben folyamatosan nőtt az interneteléréssel rendelkezők száma – ezen belül kiemelten az otthoni hozzáféréssel rendelkezőké – a demográfiai megoszlásuk alig változik. Az online eltöltött idő tekintetében ugyanakkor jelentős növekedés volt a 18-29 évesek, a szakmunkás végzettségűek, illetve általában az intenzív – havonta legalább 21 napon internetezők körében, elsősorban a közösségi portáloknak köszönhetően – derül ki az Ipsos Zrt. és a Gemius SA felméréséből.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

NEW YORK, NY - DECEMBER 09: People carry signs addressing the issue of sexual harassment at a #MeToo rally outside of Trump International Hotel on December 9, 2017 in New York City.   Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.