Üzleti tippek

Hírportállá alakult az MTI.hu

Szerkezetében és külalakjában is megújult a Magyar Távirati Iroda honlapja. A változás nyomán különvált a honlap hírügynökségi tartalmakat magában foglaló, illetve az MTI-ről mint vállalatról informáló része.

A MTI új webfelületén a naponta kiadott 500-600 MTI-hírből mintegy ötvennek az internetes változata olvasható rövidített terjedelemben, lényegre törő megfogalmazásban, ettől az mti.hu most már nem egy hírügynökség bemutatkozó, csak előfizetőknek érdekes oldalára hasonlít, inkább olyan, mint egy hírportál.

Hírportállá alakult az MTI.hu 1

A tartalmi főoldalon mind a hírkiadásból, mind a fotókiadásból megjelennek friss anyagok, és a címlapon újdonságként jelen vannak az MTI videohírei is. A megújult honlapon mostantól elérhető egy ingyenes válogatás az MTI legfrissebb angol nyelvű híreiből. Kiemelten szerepel a főlapon a hírarchívum: korszakokra bontva több mint száz év 5 millió MTI-híre között lehet keresni és böngészni. Nem változott viszont az az alapelv, hogy az MTI internetes oldalai csak ízelítőt adnak a hírügynökség napi hír-, fotó- és videokínálatából, archívumaiból.

Továbbra is bárki beküldhet hírt vagy fotót az MTI-nek a címlapon elhelyezett ablakokon keresztül. Megújult az időjárás-jelenté is: az új honlapon 12, 24 és 36 órás előrejelzés, hőmérséklet- és széltérkép, valamint budapesti légszennyezettség-térkép található.

A főoldal MTI-s tartalmakat felvonultató részében a korábbinál nagyobb hangsúlyt kapnak a magyarság és az Európai Unió hírei, valamint a nemzeti hírügynökség közvetítésével nyilvánosságra kerülő közlemények: az Országos Sajtószolgálat (OS), az Üzleti Sajtószolgálat (OTS) és az Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) anyagai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik