Üzleti tippek

Újabb site lesz fizetős

Fizetős lesz a jövőben az ikonikus zenei magazinnak számító Rolling Stone weboldala, amennyiben a teljes cikkekre kíváncsiak vagyunk. A lap havi 3,95, illetve évi 29,99 dollárt kér tartalmáért.

A kétheti megjelenésű magazin az elsők között van, amelyek online tartalmukat fizetőssé teszik. Az oldal legnagyobb része a jövőben is ingyenesen látogatható, de az archívumért, illetve a legfrissebb anyagok teljes verziójáért fizetni kell.

A lap havi 3,95, illetve évi 29,99 dollárt kér tartalmáért. Az amerikai online előfizetők ingyenesen jutnak hozzá a lap nyomtatott változatához. A Rolling Stone-nak mintegy 1,3 millió egyéni látogatója volt márciusban, akik több mint 9 millió oldalletöltést generáltak. A riválisnak számító zenei portál, a Pitchfork 906 ezer látogatóval 19 millió oldalletöltést ért el ugyanebben a hónapban.

A lapot 1967-ben alapították. A szerzők közt olyan nevek is megtalálhatók voltak az évek során, mint Hunter S Thompson, Tom Wolfe vagy Annie Liebowitz. A magazinban tavaly 20 százalékkal kevesebb reklám jelent meg, mint az azt megelőző évben, ennek ellenére továbbra is nyereséges. 2009-ben 1,5 millió példányban adták ki, míg 2000-ben mindössze 1,3 millió példányt nyomtak belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik