Üzleti tippek

Külföldre menekülnek a pókerjátékosok?

admin
admin

2010. 04. 20. 07:14

A pókertörvény hatályba lépésével a játékosok a szomszédos államokba ruccannak át játszani, aminek következtében akár 1,5 milliárd forint is eltűnhet Magyarországról - írja keddi számában a Napi Gazdaság.

A becslések szerint több milliárd forintra rúghat éves szinten Magyarországon a pókerjátékokból származó bevétel, és májustól másfél milliárd forint hagyhatja el az országot amiatt, hogy életbe lép a pókertörvény – állítja Tatár Gergely, a Magyar Pókerszövetség elnöke a lapban. Ennek az az oka, hogy a magyarországi szabályozás nem alkalmas arra, hogy a most még sportegyesületként működő játékszervezők rentábilis társaságként működhessenek.

Ha a szabályokat be akarnák tartani az egyesületek, arra kellene felkészülniük, hogy havi három-négy millió forint veszteséggel működtetik a termeket. Ezt nyilvánvalóan senki sem fogja vállalni. Az egyesületi keretek között szervezett játék azonban nagyon kockázatos lesz, Tatár szerint ugyanis egy februárban kelt belső ORFK-körlevél épp arról szól, hogy ezen egyesületek ellen hatósági intézkedéssel kell fellépni.

Mindennek az lesz a következménye, hogy a játékosok Ausztriába és Szlovákiába mennek játszani, vagy pedig az online-játékokat választják – írja a lap. Tatár szerint ha a rendőrség valóban intézkedni akar a klubokkal szemben, akkor csak Budapesten 15-20 ezer aktív játékos kerülhet eljárás alá. Magyarországon nagyjából 160 pókerklub működik, a tagok száma pedig 40 ezerre tehető, az online-játékosokkal együtt 200 ezren pókereznek rendszeresen – írja a lap.

Megemlítik azt is: a kormánynak két hete van arra, hogy megalkossa a pókertörvény végrehajtási rendeletét. A jogszabály munkaverziója jelenleg a Pénzügyminisztérium honlapján olvasható, ám a szöveg szerint az még nem került a kormány elé.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.