Üzleti tippek

Hatan a rádióért

Hatan vásárolták meg a határidő lejártáig, szerdáig a Magyar Rádió elnöki posztjára kiírt pályázat dokumentációját.

Az elnöki posztért indul Such György, a közrádió jelenlegi elnöke, Szayly József rádió-alelnök, Heal Edina, a Sláger Rádió volt vezérigazgatója, illetve Balogh Gábor ügyvéd, rádiós rendező. Az ötvenezer forintos pályázati anyagot két olyan személy is megvásárolta, aki nem járult hozzá nevének közléséhez.

Such György márciusban levélben jelezte a kuratóriumnak, nem él azzal a médiatörvény adta lehetőséggel, hogy pályázat nélkül hosszabbítsa meg elnöki megbízatását. Döntése indokaként akkor azt mondta, hogy a pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnökségben nem volt konszenzus a jelöléséről, így a pályázat nélküli hosszabbítás lehetőségével nem kíván élni.

A másik aspiráns, Szayly József rádiós alelnök úgy nyilatkozott, hogy elsősorban azért pályázott, mert úgy tartja: a jelenlegi médiaszabályozás tarthatatlan és korrekcióra szorul.
Az ügyvédként dolgozó Balogh Gábor, a volt rádiós rendező elmondta: már négy éve, az előző elnökválasztás idején is pályázott. Hozzátette: átvette ugyan a pályázati csomagot, ám még gondolkodik rajta, hogy elindul-e a megmérettetésen. Mint kifejtette, ma nincs olyan közmédium, amely maradéktalanul ellátná feladatát; így csak akkor érdemes nekivágni a pályázásnak, ha van esély a “valódi értelemben vett közszolgálatiság megteremtésére, és ez nemcsak a közmédiumok vezetőitől függ” – nyilatkozta.

Heal Edinát, a Sláger rádió volt vezérigazgatója, nem kívánt nyilatkozni. A rádiós szakember 2009 decemberében vált meg a kereskedelmi rádiótól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik