Üzleti tippek

Még mindig nem fizették ki a Megyeri híd építőit

Továbbra sem zárult le a Megyeri híd károsultjainak ügye. Az építkezésen dolgozó több mint 200 alvállalkozóból mintegy két tucat cég nem hajlandó megegyezni a számlákat ki nem fizető Ganz Híd-, Daru-, Acélszerkezet-gyártó (Ganz Acél) Zrt. felszámolójával – írja a Népszava.

A károsultak már több mint két éve küzdenek a fizetségükért. Azok a társaságok, amelyek végül megállapodtak a Ganz Acél megbízottaival, általában a számláik értékének csupán néhány százalékát kapták meg, döntően készpénzben. Anyagban, szerszámban, gépben is kérhettek volna kárpótlást a becsapott cégek, ám ezeket a javakat olyan magas áron számította volna be az adós a fizetségbe, hogy alig akadt olyan alvállalkozó, aki ezt a megoldást elfogadta.

A rászedett vállalkozók egy része elfogadhatatlannak tartja, hogy a jogosan kiszámlázott összegnek csupán a töredékét fizessék ki, ezért folytatja a jogi küzdelmet a pénzéért.

A Ganz Acél – amelynek tulajdonosa áttételesen a Hídépítő Zrt. és a Vegyépszer Zrt. is – alvállalkozóival szembeni tartozása számítások szerint 800 millió és 1,2 milliárd forint közé volt tehető.

A megkárosítottak feljelentése nyomán csődbűntett gyanújával nyomoz a pénzügyőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik