Üzleti tippek

A Fidesz felé fordul a Mol

Lemondott a Mol igazgatóságának három, a szocialistákhoz köthető tagja. Helyettük a cég Fidesz-közeli szakértők megválasztását javasolja részvényeseinek.

Akar László, Kamarás Miklós és Kemenes Ernő lemond a Mol igazgatósági tagságáról a cég április 29-i közgyűlésén – közölte az olajtársaság. Akar László a Horn-kormányban pénzügyminisztériumi államtitkár volt, azóta a GKI vezérigazgatója; Kamarás Miklós az állami vagyont kezelő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, míg Kemenes Ernő a Kádár-rendszerben a gazdaságpolitika centrumának számító Országos Tervhivatal egyik utolsó elnöke volt.

Az igazgatóság Járai Zsigmondot, Parragh Lászlót és a cseh Martin Romant látná szívesen a tagjai sorában. Járai Zsigmond az első Orbán-kormány pénzügyminisztere, majd jegybankelnök volt, Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetője, és a Fidesz-program egyik ajánlója. Martin Roman a Mol cseh stratégiai szövetségesének, a CEZ energetikai cégnek az elnöke. Mindhármukat a Mol április végi közgyűlésén választhatják meg új tisztségükre a Mol részvényesei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik