Üzleti tippek

Sajtóval a szegénység ellen

A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének (2010) zászlaja alatt az Európai Bizottság pályázatot hirdetett az európai év központi témaköreihez kapcsolódó kérdésekről tudósító újságírók számára.

Az Európai Év Újságírója díjért kiírt pályázaton részt vehet minden nyomtatott, elektronikus és audiovizuális médiát képviselő újságíró, augusztus végéig megjelent vagy elhangzott tudósítással. A díjakat nemzeti (800 euró vagy annak megfelelő összeg), illetve európai szinten (4500, 3000 és 2000 euró) osztják ki a “legeredetibb és legnagyobb hírértékű” tudósítások között – derül ki a bizottság hétfői brüsszeli közleményéből.

Andor László, a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért és a társadalmi összetartozásért felelős biztos szerint “a szegénység problémájának kezeléséhez biztosítanunk kell a kirekesztett csoportok számára, hogy hallathassák hangjukat, továbbá meg kell értenünk, hogy mi okozza a szegénységet. Ugyanakkor jól működő gyakorlati megoldásokat kell javasolnunk.”

Az újságírók szerinte “kulcsfontosságú szerepet töltenek be az ehhez kapcsolódó vitában, ezért találtuk ki ezt a szegénység kérdését legnagyobb hírértékkel és legeredetibb módon közvetítő tudósításokat díjazó pályázatot”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik