Üzleti tippek

iTunes riválist indít a Deutsche Telekom

Az év végén új rivalisa lehet az iTunes-nak, német sajtóinformációk szerint a Deutsche Telekom több európai mobilcéggel összefogva próbálja majd megtörni az Apple szolgáltatásának egyeduralmát.

Egy már jelenleg is létező, német médiaplatform adná az új szolgáltatás technológiai hátterét, amelynek köszönhetően a zene mellett videók, játékok, vagy akár újságcikkek is elérhetőek lennének majd a felhasználók számára. Kiegészítésként a mobiltelefonokon futtatható alkalmazások is elérhetők lesznek majd az új webáruházban.

A Financial Times Deutschland a Deutsche Telekomhoz közel álló forrásra hivatkozva számolt be az új tervről, amelynek eredményeként várhatóan az év vége felé bővül majd új szereplővel az internetes kereskedelem.

A múlt hónapban a Deutsche Telekom és még további 23 mobilcég – többek között az Orange és a Vodafone – egy szövetség létrehozásáról állapodott meg, melynek célja, hogy olyan globális, nyílt platformot hozzanak létre, amelyen keresztül alkalmazásokat lehet majd eljuttatni valamennyi mobiltelefon típusra. Az összefogás nem titkolt célja, hogy csökkentsék az Apple dominanciáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik