Üzleti tippek

TV-projekten dolgozik a Google, az Intel és a Sony

Az internetezési és a tévézési élmény kombinálására készül a technológiai ipar néhány nagyágyúja, amerikai médiaértesülések szerint a Google tévékészülék fejlesztési együttműködésbe kezdett a Sonyval és az Intellel.

Az együttműködés célja egy olyan televíziós-platform kifejlesztése, amely a tévéműsorok megtekintése mellett lehetővé teszi egyes internetes alkalmazások, mint a Twitter és hasonló közösségi alkalmazások futtatását is – írja a New York Times belső forrásokra hivatkozva. A “set-top” platform az Intel áramköreire, valamint a Google mobil készülékekben alkalmazott Android operációs rendszerére épülne.

A hírek szerint az új televízió készülékekben alapfelszereltség lenne a keresőcég saját böngészője, a Chrome is. A New York Times beszámolója szerint a projekt keretében meg akarják teremteni a lehetőségét annak, hogy az okostelefonokon elérhető alkalmazásokhoz hasonlóakat lehessen futtatni tévézés közben is, és olyan egyszerű legyen ezek használata, mint a csatornaváltás.

A hírek szerint a Google-nál abban reménykednek, hogy az alkalmazások készítésébe külsős cégek is bekapcsolódnak, hasonlóan ahhoz, ahogyan a társaság mobiltelefonos platformja, az Android esetében történt.

Sajtóhírek szerint a Google-TV-hez köthető termékek akár már az idén nyáron megjelenhetnek. Az egyelőre nem egyértelmű, hogyan jutnak majd el ezek az alkalmazások a televíziók képernyőire, de feltehetően a keresőcég létrehoz majd egy virtuális piacteret ezek számára, ahogyan az Androidra fejlesztett programok esetében is történt.

Az érintett cégek egyelőre nem kommentálták az amerikai lapértesüléseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik