Üzleti tippek

Telenorra változtatja nevét a Pannon?

Telenorra változtatja nevét a Pannon mobilszolgáltató - értesült az MTI piaci forrásokból. A Pannon az MTI érdeklődésére semmilyen módon nem kommentálta az értesülést.

A Pannon GSM Távközlési Zrt. a magyar GSM-mobiltávközlési piacon 1994-ben elsőként indította el szolgáltatását. A társaság jelenleg a norvég Telenor 100 százalékos tulajdonában van.
A magyar távközlési piacon már történt névváltás, 2004-ben a Westel vette fel a T-Mobile nevet. Ez a váltás piaci információk szerint 2-4 milliárd forintba került.

A Pannon GSM Távközlési Zrt. az elmúlt évben 73,4 milliárd forint kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el, ami 3,6 milliárd forinttal kevesebb a 2008. évinél. A társaság bevétele tavaly 177 milliárd forint volt, ami 11,3 milliárddal forinttal kisebb az egy évvel korábbinál.

Magyarországon januárban 11 millió 834 ezer mobilelőfizető volt. A teljes ügyfélszám alapján számítva a Vodafone piaci részesedése 22,09 százalék, a Pannoné 34,68 százalék, a T-Mobile-é pedig 43,23 százalék volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik