Üzleti tippek

Egy kézben a Pesti Est és az Exit

A korábbi, két nagy konkurens ingyenes programmagazint a jövőben közös projektcég adja majd ki és értékesíti hirdetési felületeiket.

Az econet.hu csoporthoz tartozó EST Media Group (EMG) megállapodást írt alá a Sanoma Budapesttel az Exit programmagazin és az ahhoz kapcsolódó eszközök és vagyoni értékű jogok átruházásáról. A megállapodás alapján a szerződések megkötésére az elkövetkező hetekben kerülhet sor – írta közleményében az econet.hu kommunikációs partnere a Babel Communications.

A szerződések lezárását követően az Exitet az EMG és pénzügyi befektetőtársa erre a célra létrehozandó közös társasága (projektcége) fogja kiadni. Az EMG és pénzügyi befektetőtársa az Exit kiadására létrehozandó projektcégben 20-80 százalékos arányban vesz majd részt.

Az átvételt követő első évben az Exit kiadásához kapcsolódó szakmai feladatokat díj ellenében, kiszervezés keretében az EMG és érdekeltségei fogják ellátni. Ebben az időszakban az Exitben megjelenő hirdetések értékesítését a kereskedőházi tevékenysége keretében, jutalék ellenében szintén az EMG fogja végezni.
A kisebbségi tulajdonos EMG gyakorolja majd a menedzsmentjogokat, míg a pénzügyi befektető feladata lesz a megvásárláshoz és a működéshez szükséges finanszírozás biztosítása.

„Az akvizícióval az EMG azonnali finanszírozási teher és kockázat nélkül tudhatja majd portfóliójában az Exitet, ami a főváros és környékének egyik ismert és kedvelt ingyenes programmagazin márkája. A kiadvány mind az olvasók elérése, mind az értékesítés szempontjából jól kiegészíti majd az EMG meglévő termékpalettáját.”- emelte ki Balázs Csaba, az econet.hu elnök-vezérigazgatója.

(Az fn.hu kiadója a Sanoma Budapest Zrt.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik