Üzleti tippek

Korrupt az egész világ?

admin
admin

2010. 03. 12. 11:45

A hazai gazdasági élet szereplői – legyen szó vezetőkről vagy alkalmazottakról – vajon mennyiben tudják elkerülni a korrupciót? A versenyképesség, a hosszú távú működés érdekében tett vagy elutasított tisztességtelen ajánlatok döntően befolyásolhatják a cégek jövőképét? - erre keresi a választ egy kutatás.

A DGS Global Research egy teljesen anonim kutatás keretében vizsgálja és keresi a Világgazdaság felkérésére a hazai korrupciós fertőzöttséget, okait és következményeit, valamint az erről kialakult általános képet.

Az ötperces online felmérés húsz, korrupcióval kapcsolatos, valamint öt statisztikai kérdést tartalmaz. A kitöltőket semmilyen módon nem lehet beazonosítani. Dara Péter, a felmérést készítő cég vezetője az fn.hu-najk elmondta: mér csaknem ezer cégtulajdonos és vezető megosztotta velük a korrupcióról vallott véleményét, és nagyon érdekes, tanulságos válaszok érkeztek.

A kérdőív többek között arra keresi a választ, hogy kiket
tartanak leginkább megvehetőnek, érdemes-e küzdeni a korrupció ellen,
van-e különbség lobbizás és korrupció között. A felmérésben itt lehet részt venni.

A kutatás eredményeit 2010. március 25-én egy konferencián mutatja be a tanácsadócég, ahol ismert közéleti, valamint gazdasági vezetők járják körül a témát – számolt be Dara Péter ügyvezető igazgató.

A konferencia ingyenes, a programja a DGS Global Research honlapján érhető el, és e-mailben lehet rá jelentkezni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.