Üzleti tippek

Helyreigazítás perzsaszőnyeg-ügyben

Mivel a Napi Gazdaság helyreigazítást tett közzé 2010. február 15-i számának 3. oldalán megjelent „Furcsa szőnyegvásár Budapesten, brutális árakkal”című cikkel kapcsolatban, és ezt a cikket az fn.hu is átvette, ezért a BVG Bayerische Verwertung Kereskedelmi Kft. kérésére a helyreigazítás szövegét az alábbiakban mi is közöljük.

A Napi Gazdaság és ennek nyomán az fn.hu is valótlanul közölte, hogy „Ismeretlen hátterű cég árul ismeretlen eredetű szőnyegeket immár hetek óta Budapesten. A Bayerische Verwertungs Gesellschaft állítólag egy német takarékpénztár megbízásából értékesíti mélyen ár alatt a ’biztosítéki tulajdonként átruházott’ darabokat.”

A szőnyegértékesítésben részt vevő társaságok létezőek az alábbiak szerint.

A német takarékpénztár a szőnyegkiárusítás lebonyolításával a Bayerische Verwertungsgesellschaft mbH-t (székhelye: D-97688 Bad Kissingen, Balthasar-Neumann-Promenade 6.) és a „BVG Bayerische Verwertung” Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaságot (székhely: 1117 Budapest, Budafoki út 183.) bízta meg. Mindkét céget – a székhelye szerint – a cégjegyzékbe bejegyezték. A „BVG Bayerische Verwertung” Kereskedelmi Kft.-t a Fővárosi Bíróság mint cégbíróság bejegyezte, a társaság adószámmal rendelkezik. Az áruk eredete számlákkal és szállítólevéllel igazolt. A szőnyegek árát és minőségét szakértő vizsgálta felül.

A szőnyegkiárusítás egy német takarékpénztár megbízása alapján történik, a takarékpénztár részére hitelbiztosítékként átruházott árukontingensből.

A Napi Gazdaság és lapunk is elismeri, hogy a cikk Rotraud Braun asszony jó hírnevét sértette, mivel valótlan tényt állított, valamint valós tényt hamis színben tüntetett fel. A cikkben foglalt állítással ellentétben a valós tény az, hogy Rotraud Braun asszony tapasztalt csomózásügyi szakértő, aki károsultja és nem károkozója volt egy csalási ügynek Németországban. A Rheinische Post regionális újság 2008. március 20-i számában egy felhívást éppen Rotraud Braun kezdeményezett a csalók ellen. Rotraud Braun 30 éve elismert keletiszőnyeg-szakértő Németországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik