Üzleti tippek

Szerdán aláírhatják a Balatonring hitelszerződését

Az épülő sávolyi motorpályán Suchman Tamás balatoni kormánybiztos reményét fejezte ki, hogy szerdán aláírható a Balatonring nagy port kavart hitelszerződése. A politikus azt is megemlítette, hogy még pénteken nyilvános lesz, mi alapján döntött az MFB a projekt finanszírozása mellett.

Adottak a feltételek ahhoz, hogy szerdán délutánig lezáruljon a Balatonring beruházás hitelszerződésének előkészítése és azt aláírják a felek, ami feltétele annak, hogy határidőre elkészülhessen a motorversenypálya – jelentette be Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, a sávolyi fejlesztésekért felelős kormánybiztos pénteken.

Suchman Tamás Sávolyon, a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy pénteken, a Magyar Fejlesztési Bank honlapján, a személyes adatok takarása mellett nyilvánosságra hozzák a beruházásról készült szakértői tanulmányt.

A napokban az Index cikksorozata nyomán nagy botrányt kavart a pálya ügye. A lap írása szerint az építtető és állami támogatással, valamint kölcsönnel kistafírozott Grupo Milton nevű cég tulajdonosát korábban jogerősen elítélték csalásért és okirat-hamisításért. Ráadásul pénzintézetek és a pénzügyi tárca – később eltitkolt – hatástanulmánya szerint az ügylet üzletileg nem kifizetődő, az MFB azonban egy – még pénteken nyilvánosságra kerülő – KPMG-tanulmány alapján a finanszírozás mellett döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik