Üzleti tippek

Magyar szereplő az e-könyv piacon

Magyar kiadók szellemi termékeinek digitális terjesztését tűzte ki célul a magyar könyves piac új szereplője, az eKönyv Magyarország Kft. - közölte a Bookline.hu Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

Az új társaság a Bookline.hu Nyrt. és a Líra Könyv Zrt. közös leányvállalata, amelyet az alapító gazdasági társaságok vezetői Starcz Ákos és Weiler Péter irányítanak majd. A Bookline közleményében kiemelte: a berlini székhelyű TXTR cég Európában elsőként kötött együttműködési megállapodást az eKönyv Kft-vel az általuk kifejlesztett wifi és sim kártyás kapcsolattal is rendelkező ekönyvolvasó terjesztésére és a mögöttes technológia exportjára.

A TXTR platform előnye, hogy a vásárlás nemcsak az eKönyv Magyarország weboldalán, hanem az olvasón, sőt iPhone és iPad alkalmazása révén akár mobiltelefonon is megtörténhet, a letöltött könyveket pedig minden olyan olvasón lehet majd olvasni, ami a platform által használt Adobe szabványt ismeri. Az eKönyv Magyarország Kft. áprilisban indítja útnak e-könyv áruházát, ahol az angol és német nyelvű elektronikus könyveken túl magyar nyelvű tartalom is megtalálható lesz.

Az Európában jelenleg egyedülálló olvasó értékesítése a harmadik negyedévben kezdődhet meg a társaság tervei szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik