Üzleti tippek

Románia felé fordul a Magyar Telekom?

A Magyar Telekom tárgyalásokat folytat a Siveco nevű román IT-cég megvásárlásáról - írta márciusi számában piaci forrásokra hivatkozva a The Diplomat nevű bukaresti magazin, a hírt ugyanakkor cáfolták a lapnak a román cég képviselői.

Az angol nyelvű havilap márciusi elektronikus kiadásában elemzést közöl a romániai IT-piacról, és megemlíti piaci hírekre hivatkozva, hogy a román szoftverfejlesztő Sivecot megvásárolná a Magyar Telekom.

Anca Crahmaliuc, a román cég marketing és kommunikációs igazgatója azonban cáfolta, hogy az üzlet szóba került volna – írja a The Diplomat. A lapnak arra a kérdésére, hogy más céggel folytattak-e tárgyalásokat a román vállalat eladásáról, Crahmaliuc azt felelte: nem rendelkezik ilyen információkkal.

A Siveconak 2009-ben 49 millió euró bevétele volt, 2010-ben a vállalat vezetősége az üzleti forgalom 25 százalékos növekedésére számít. A Sivecot 1992-ben alapították román tulajdonosok, 2003-ban a holland Siveco Netherlands vette meg a vállalat részvényeinek többségét, és most a romániai szoftverpaic egyik legnagyobb szereplője.

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága hétfőn azt közölte, hogy a Magyar Telekom stratégiai célkitűzései között szerepel, hogy többek között további értéknövelő akvizíciókkal ragadják meg a növekedési lehetőségeket. Ennek érdekében a cég minden vonzó expanziós lehetőséget megvizsgál. Hozzáfűzik: ha konkrét akvizíciós lépésről döntés születik, arról a Magyar Telekom tájékoztatást ad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik