Üzleti tippek

Az ügyészség is vizsgálódik Bajnai ügyében?

Nemcsak a Nemzeti Nyomozó Iroda és az APEH, hanem a Fővárosi Főügyészség is vizsgálódik a Bajnai Gordon közreműködésével lebonyolított Dataplex-ügyben – írja a Magyar Nemzet.

A lap megtudta, az ügyészség már 2009. december 10-én megküldte a ciprusi hatóságoktól beszerzett iratok másolatát a rendőrségnek. Ezek a dokumentumok kizárólag a Bajnai Gordon által igazgatott Fleminghouse Ltd., a Kóka János sógorának az érdekeltségébe tartozó Corbeil Ltd., valamint a Romnio Ltd. cégdokumentációit tartalmazták.

Ezen a három társaságon keresztül adta el 2005 decemberében a Bajnai Gordon által vezetett Wallis-csoport a Dataplex Kft.-t a Magyar Telekomnak. A távközlési cég 5,1 milliárd forintot fizetett a Dataplexért, amelyet a Wallis leánycége három hónappal korábban, 2005 szeptemberében csupán 2,33 milliárd forintért vásárolt meg.

A Dataplex értékének szokatlanul gyors növekedéséről Bajnai Gordon szerdán közleményt adott ki. Szerinte „az értéknövekmény alapja a tulajdonosi és a Dataplex-menedzsment sikeres átszervezési és piacszervezési tevékenysége”. Azt, hogy ez pontosan mit jelent, nem részletezte a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik