Üzleti tippek

Egy hajóban az MSZP és Pintér Sándor?

Pintér Sándor és befolyásos MSZP-sek is kapcsolatba hozhatók a Figyelő cikksorozatában bemutatott Eclipse-ügy szereplőivel. Az ügyészség több szálon nyomoz a cég körül – írja legfrissebb számában a Figyelő.

Hűtlen kezelés miatt rendelt el nyomozást a Fővárosi Főügyészség a Figyelő által tavaly augusztus óta cikksorozatban követett Eclipse-ügy kapcsán. A feljelentést az autók tulajdonosváltásakor kötelező eredetiségvizsgálati piacról kitúrt öt cég tette meg, még januárban.

Az Eclipse legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy december 31-én kötött szerződést a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával (KEK KH) arra, hogy az átalakuló eredetiségvizsgálati rendszerhez szükséges szoftvert módosítja és 5 éven keresztül üzemelteti. Az új szisztéma meglepő gyorsasággal állt fel. Ha nem is teljességében, de január 4-én már működött is, ami furcsa egy milliárdos projekt esetében, ami körül ráadásul más meghökkentő körülmény is akad. A Figyelő újságírójának egy eredetiségvizsgálatot végző műhelyben megmutatták az új szoftver felhasználói kézikönyvét, aminek utolsó frissítési dátuma 2007-es keltezésű.

A lap újságírója nem kapott választ arra a kérdésre, hogy miként lehetséges ez. Viszont arra sem, hogy miként fordulhat elő, hogy Eiselt György, a hivatal stratégiai és módszertani főigazgatója egy olyan, német rendszámú, több mint 7 millió forintos Mercedesszel járt, amit az NKH egyik beszállítója, az Eclipse bérelt.

A Figyelő korábbi cikkeiben részletesen kifejtette, hogy az Eclipse miként szerzett több mint 20 milliárd forintnyi állami megbízást, a legutolsó kivételével nemzetbiztonsági okokra hivatkozva titkosított közbeszerzési eljárásokon.

Mostani összeállításukban bemutatják a többmilliárdos állami megrendelést elnyerő cég vezetőit és megrendelőit, illetve a politika világába vezető kapcsolatrendszereiket. Utóbbiak elvezetnek az MSZP belső köreihez, egyik volt pénztárnokához, továbbá Pintér Sándor egykori belügyminiszterhez és országos rendőrfőkapitányhoz, aki ismét a belügyminiszteri poszt egyik esélyese.

Részletek a Figyelő legfrissebb számában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik