Üzleti tippek

Nincs elég pénze a MÁV-nak autót bérelni

admin
admin

2010. 02. 19. 13:40

Eredménytelennek nyilvánította a MÁV Zrt. a gépjárműflotta tendert, a döntési javaslatot Hónig Péter közlekedési miniszter elfogadta - közölte a vasúttársaság pénteken.

A MÁV Zrt. 2009. március 31-én írt ki közbeszerzést a MÁV-társaságok által használt személygépjárművek, valamint 3,5 tonnát meg nem haladó tehergépjárművek tartós bérletére, üzemeltetésére.

A részvételi felhívással indult tárgyalásos közbeszerzési eljárás során az ajánlattételi szakaszban 5 ajánlattevő volt. Ajánlataik meghaladták a kiíró rendelkezésére álló anyagi fedezetet, ezért nyilvánították eredménytelennek az eljárást – közölte a vasúttársaság.

A MÁV tájékoztatása szerint az alapító döntése értelmében a gépjárműflotta éves – az összes bérlettel és üzemeltetéssel kapcsolatos – költsége nem haladhatja meg a 800 millió forintot. Ennek a feltételnek az évi 1,44 -2,24 milliárd forint költséget jelentő ajánlatok nem feleltek meg.
A MÁV Zrt. új közbeszerzési eljárás elindítását tervezi
gépjárműflotta ügyben.

A vasúttársaság 2009 áprilisától tárgyalásokat folytatott a korábbi közbeszerzési eljárás nyertesével, a LeasePlan Hungária Zrt.-vel a bérleti szerződés meghosszabbításáról.
A szerződés mindaddig hatályban marad, amíg az új közbeszerzési eljárás sikerrel le nem zárul, és meg nem történik a flottacsere.

A MÁV 2010. január 21-én foglalta írásba a szerződés szóbeli meghosszabbítását, a szerződés módosításában foglalt jelentős kedvezményeket a vasúttársaság 2009. április 1-jéig visszamenőleg érvényesítheti.

A LeasePlan Zrt.-vel 2004-ben kötött szerződés módosításának köszönhetően a feltételek számottevően javultak. A gépjárműállomány a kezdeti 1.161 darabról – több mint 220 gépjármű kivonásával – 940 darabra, az éves díj pedig 2010. április végéig 1,66 milliárd forintról 1,36 milliárd forintra csökken – írja a MÁV Zrt. közleményében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.