Üzleti tippek

Alaptalan az APEH-et eláztató hír

admin
admin

2010. 02. 16. 12:30

Könyvelők, és az adóhivatal visszajelzései szerint sem volt fennakadás a januári szja és járulékbevallás teljesítésében, jóllehet egy szoftverfejlesztő cég közleménye ezt állította. A hír már több internetes portálon is megjelent.

Semmi alapját nem találtuk annak a hozzánk is beérkezett sajtóközleménynek, amely hírként már több internetes portálon is megjelent. A szoftverfejlesztő cég közleményében azt állították, hogy a vállalkozások egy része nem tudta határidőre megfelelően teljesíteni januári bevallási kötelezettségét, mert a 1008-as bevallás keretprogramja még mindig nem végleges, és a sok látogató miatt csak lassan tölthető le az APEH honlapjáról.

Nem észlelték a fennakadást a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének tagjai, jelezte képviseletükben Oldal György, és az APEH is megerősítette, semmilyen rendellenességet nem tapasztaltak.
A szoftverfejlesztő cég hangsúlyozta, hogy semmiképp nem az APEH-ot hibáztatják a sajtóközleményükben vázolt problémák miatt.

A minden hónap 12-ig esedékes 1008-as nyomtatványon kell az SZJA-t és a nyugdíjjárulékot elektronikusan bevallani. A NYENYI adatlap megszűnésével az adózónak az idén már csak az APEH felé kell bevallást teljesítenie, a Nyugdíjbiztosítási Alap felé nem, azt az adóhivatal intézi.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.