Üzleti tippek

Twitterezik Washington

Az amerikai diplomácia történetében első ízben fordult elő, hogy a washingtoni külügyminisztérium először a Twitter közösségi hálón jelentette be helyi idő szerint kedden az amerikai diplomácia vezetőjének ázsiai útját.

Elsőként a külügy Dipnote nevű Twitter-csatornájának követői szerezhettek tudomást arról, hogy Hillary Clinton külügyminiszter február 13. és 16. között Katarba és Szaúd-Arábiába látogat. A hivatalos minisztériumi bejelentés csak órákkal a Twitter-üzenet után történt meg.

Clinton vasárnap találkozik Hamad bin Kalifa ász-Száni sejkkel, Katar emírjével, és felszólal az USA-Iszlám Világfórumon, amelynek a katari kormány lesz a házigazdája. A fórumnak az Egyesült Államok és a muszlim világ közötti párbeszéd serkentése a célja. Clinton hétfőn és kedden tesz látogatást Szaúd-Arábiában, ahol megbeszéléseket folytat Abdallah királlyal és Szaúd el-Fejszál herceggel, a külügyminiszterrel.

Washington közlése szerint a tárgyalások fő témái lesznek mindkét országban: az iráni atomprogram körüli vita, az izraeli-palesztin békefolyamat felélesztésére irányuló sikertelen amerikai igyekezet és a parlamenti választások előtt álló Irak helyzete.

Clinton, aki külföldi útjai során előszeretettel vesz részt közösségi fórumokon, szívesen találkozik például diákokkal, és felel azok kérdéseire, ezúttal egy meg nem határozott női találkozót iktat be programjába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik