Üzleti tippek

A hírgyáros

A választási kampány számunkra mindig az egyik legjobb, leg¬izgalmasabb időszak – nyilatkozta lapunknak György Bence. A TV2 aktuális műsorainak nemrég kinevezett vezető szerkesztője szerint az első a hírérték és a törvények betartása.

– A mostani kinevezésével mennyiben változott a munkaköre? Milyen új területek tartoznak Önhöz?

– Óriási lehetőséget kaptam, és egyúttal nagy felelősséget is azzal, hogy a TV2 aktuális műsorainak vezető szerkesztője lettem. Ezzel a Tények mellett az összes híralapú műsor, így a Napló, a Mokka, a Magellán és a márciusban újrainduló Aktív is hozzám tartozik. A Tények az egyetlen, amelynek a szerkesztésébe közvetlenül és aktívan bekapcsolódom, a többi műsornál a főszerkesztők végzik ezt a munkát. Ott inkább a koncepcionális és stratégiai ügyekkel foglalkozom, tehát klasszikus vezetői feladatnak tekintem.

– Hogyan kezelik a hírműsoraikban a választási kampányt? Van például valamilyen belső policyjük arra nézve, hogy milyen arányban kell megszólaltatni az egyes pártokat a hírműsorokban?

– A választási kampány számunkra mindig az egyik legjobb, legizgalmasabb időszak. Semmilyen új szabályt nem hoztunk, mindig ugyanazokat az elveket követjük, az első a hírérték és a törvények betartása. Folyamatosan mérjük és elemez-zük, hogy pártatlanok legyünk, és arányos legyen minden párt megszólalási lehetősége.

– A válság miatti spórolás mennyire érinti az Önhöz tartozó műsorokat?

– Ahogy minden nagy céget, a TV2-t is érintette a válság. És ahogy sok más cégnél, nálunk sem csak a spórolással, hanem a működésünk racionalizálásával is csökkentettük ennek a hatásait. Csökkent a létszámunk, a hozzám tartozó műsorok szerkesztősége is, de sokkal hatékonyabban is működünk, mint korábban.

– A költséghatékonyabb működés része volt tavaly a Bárdos házaspár leváltása is?

– Egy hírműsor életében viszonylag ritka, hogy műsorvezetőt vált, ezt a TV2 hat év után lépte meg. A csatorna bizalmat szavazott két fiatal műsorvezetőjének, akik évek óta élvezik a nézők rokonszenvét, és adásról adásra bizonyítják ráter-mettségüket.

– Amióta nem ők vezetik a Tényeket, csökkent a hírműsor nézettsége. A távozásuk és a nézettség alakulása között vajon van ok-okozati összefüggés?

– Általános jelenség, hogy csökkent a nagyobb csatornák nézettsége, és az sem titok, hogy ez az ősz nem úgy sikerült a TV2 életében, ahogy szerettük volna. Viszont az idei év jól indult, a Tények az egyik legerősebb műsora a csatornának, és egyre többször nyer, vagy szorítja meg az RTL Híradót.

– Miben jobb a Tények, mint az RTL Híradó?

– Azt gondolom, hogy ez egy erősebb csapat, óriási a lelkesedés, és ez látszik az adáson is. Egyre többet hivatkoznak a Tényekre mások is, sok hírt közlünk elsőként. És továbbra is igaz, ami egyébként hagyományosan így van, hogy ha történik valami, például egy BKV-sztrájk vagy rendkívüli hóhelyzet, a Tények nyer. Nálunk nézik többen az igazán fontos híreket, tehát nagy a bizalom.

– Édesapja, György Gábor a Sláger Rádió első vezérigazgatója volt. A rádió megszűnése beszédtéma volt Önök között?

– Igen, annál is inkább, mert a Danubius Rádiónak is ő volt az alapító főszerkesztője, majd később az igazgatója is. Mindenesetre mostanában inkább az Európai Unió ügyei foglalkoztatták, hiszen 5 éven át vezette az Európai Bizottság magyarországi képviseletét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik