Üzleti tippek

Csődbe mehet a Malév?

admin
admin

2010. 02. 10. 09:02

A magyar kormány szerint jogellenes eszközökkel javítana a Malév anyagi helyzetén az orosz fél. Megoldás híján a Malév hamarosan komoly pénzügyi nehézségek elé nézhet.

tekintélyes veszteség

2008-ban a mérleg szerinti eredmény mínusz 14,5 milliárd forint, az üzemi tevékenység eredménye mínusz 10,7 milliárd forint volt a cég honlapján elérhető legfrissebb éves jelentés szerint.

Ellentétesek a magyar és az európai uniós joggal azok a javaslatok, amiket az orosz fél a Malév helyzetének rendezésére tett, ezért nem született még megállapodás a cég jövőjéről – közölte a Pénzügyminisztérium (PM).

A Malév a tőkehelyzetéről és a személyi kérdésekről már január 29-én és február 9-én tárgyalt rendkívüli közgyűlés keretében, de a magyar-orosz megállapodás még hiányzik.

Ráadásul a magyar kormány legutóbbi javaslataira, miszerint az államot többségi tulajdonossá tehetnék, nem adtak hivatalos választ. A közlemény szerint “a kormány továbbra is bízik benne, hogy a tárgyalópartner kész olyan megállapodást elfogadni, amely a magyar állam döntéshozói számára jogi aggályok nélkül aláírható”.

Eddig az anyagi problémák megoldását úgy képzelték el, hogy leszállítják az alaptőkét, majd felemelik és ahhoz, hogy ezt megtehessék, módosítanák a légitársaság alapszabályát is.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a megállapodás elmaradása akár már a jövő héten pénzügyi nehézségekhez vezethet a légicégnél.

Forrás: MTI, Népszabadság, fn.hu

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.