Üzleti tippek

Vesztett Hollywood egy internetszolgáltatóval szemben

A hollywoodi filmstúdiók vesztettek az ausztrál iiNet internetszolgáltató ellen indított precedensértékűnek szánt perben, amelyet szerzői jogok megsértése címén indítottak Ausztrália harmadik legnagyobb szolgáltatója ellen.

A 34 filmstúdió, köztük a Universal Pictures, a Warner Bros., valamint a 20th Century Fox ausztrál részlege azzal vádolta az iiNet szolgáltatót, hogy nem állította meg előfizetőit az illegális fájlcserélésben.

Dennis Cowdroy szövetségi bíró ítélete szerint az a tény, hogy az iiNet tisztában volt felhasználói szerzői jogokat sértő illegális tevékenységével, és az, hogy nem tett semmit a jogsértők szolgáltatásból való kizárására még nem jelenti azt, hogy a szolgáltató feljogosította volna előfizetőit a jogsértésre, éppen ezért felelősségre sem vonható ez ügyben.

Neil Gane, a filmstúdiókat tömörítő szervezet vezetője kiábrándítónak nevezte az ítéletet, és gondolkodnak a fellebbezésen. A bíró szerint világszerte számtalan példát lehet látni a filmstúdiók szerzői jogainak megsértésére, de pusztán azért, hogy tegyünk valamit nem az internetszolgáltatókat kellene célba venni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik