Üzleti tippek

Végleg vége a Danubius-sztorinak

admin
admin

2010. 01. 28. 13:53

Áramtalanították január 26-án a Danubius rádió stúdióját, így a hagyományos műsorközlés után az internetes adás is megszűnt, elhallgatott a Danubius.hu is. A hírt Fischer András igazgatósági tag tette közzé a Facebookon.

A legrégebbi és hosszú ideig a legsikeresebb kereskedelmi rádiónak számító Danubius agóniája az országos rádiófrekvenciák újbóli megpályáztatásával kezdődött. A tender 2009. október 28-i eredményhirdetése során az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) mind a Danubius, mind a másik országos kereskedelmi rádió, a Sláger frekvenciáját más cégeknek adta át. A döntés értelmében november 19-től nem sugárzott műsort az éterben a Danubius, azonban egy hét hallgatás után az interneten újra jelentkezett az adó. A stúdió keddi lekapcsolása azonban azt jelenti, hogy a Danubius a világhálón sem szórakoztat tovább, vagyis végleg lezárult egy korszak.

A Danubius rádió 1986 júliusában kezdte meg a műsorsugárzást, kezdetben csak németül, majd 1987-től magyarul is. A rádióadó 1989-től lett kizárólag magyar nyelvű, később már napi 24 órában szórakoztatta a hallgatókat. A 2000-es évek első felében a leghallgatottabb magyar kereskedelmi rádió volt.

A Danubius az országos rádiós frekvenciacsomagok kapcsán kiírt pályázat eredményét megtámadta, azonban ez az akció nem hozott sikert. A Fővárosi Bíróság döntése szerint ugyan az ORTT jogellenesen járt el, amikor nem zárta ki alaki hibák miatt a pályázók közül a Danubius frekvenciáján később Class FM néven új adót indító Advenio Zrt-t, azonban a műsorszolgáltatási szerződés semmisségét nem mondta ki.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.