Üzleti tippek

Kétezer fős leépítést jelentett be a Siemens

Nagy megrökönyödést váltott ki Németországban, hogy a vártnál nagyobb nyeresége ellenére a Siemens csütörtökön 2000 fős létszámleépítést határozott el.

A legnagyobb németországi, illetve európai elektronikai cég csütörtökön bejelentette, hogy németországi üzemeiben 2000 munkahely megszüntetését irányozta elő. Az ezzel kapcsolatos döntést a Siemens azzal indokolta, hogy az elmúlt időszakban jelentősen visszaesett a kereslet a konszern termékei iránt.

A szakszervezetek, illetve az alkalmazotti üzemi tanácsok felháborodottan reagáltak a Siemens elnökségének bejelentésére. Emlékeztettek arra: a konszern éves beszámolójában épp a napokban utalt arra, hogy a Siemens a vártnál nagyobb nyereségre tett szert, és “fényes jövő” előtt áll.
A konszern vezetői azt ígérték, hogy tárgyalásokat fognak folytatni a munkavállalók képviselőivel. Az IG Metall szakszervezeti szövetség a legélesebben bírálta a leépítéssel kapcsolatos terveket. A konszern németországi alkalmazottainak száma megközelíti a 130 ezret, míg világméretekben a Siemens több mint 400 ezer embert foglalkoztat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik