Üzleti tippek

Betör a Tesco a filmpiacra

Filmgyártásba kezd Nagy-Britannia legnagyobb hipermarketlánca, a Tesco. A cég portfóliója egyre színesebb, már megvetette lábát a bank-, a biztosítási- és a mobiltelefon-piacon is.

A brit hiperóriás az Amber Entertainmenttel karöltve kezd mozifilmek gyártásába 2011-től. A tervek szerint az áruházlánc azokat a könyveket vinné filmre, amelyek üzleteiben sikerrel fogynak. Egy rövid mozipremier után kizárólag saját üzleteiben értékesítené a Tesco a filmeket.

Jackie Collins „Paris Connections” című könyve lesz az első, amelyet megfilmesítenek, Anthony Delon főszereplésével. A lánc tárgyalásokat folytat Philip Pullman, Judy Blume, Dick Francis, Karin Slaughter és Anne Perry könyveinek adaptációjáról is. Az Amber Entertainment szerint sikeres lesz a modell, mivel az írók a munkafolyamat minden fázisában részt vesznek, így magukénak érzik a filmeket. A filmek kezdetben csak a brit piacon jelennének meg, azok nemzetközi forgalmazásáról később dönt a vállalat.

A Tesco több filmvállalattal is kapcsolatban áll. 2009 novemberében kizárólagos jogot kapott a Dreamworks-től a „Merry Madagascar” (Madagaszkarácsony) forgalmazására. Az áruház a karácsonyi időszakban öt másodpercenként értékesített a 8 dolláros DVD-ből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik