Üzleti tippek

Marad a hagyományos tévézés

Egyelőre nem váltja be a hozzá fűzött reményeket az igény szerinti televíziózás lehetősége, legalábbis erre utal egy brit felmérés. Az angolok ragaszkodnak a hagyományos tévénézési szokásokhoz, az idén a televíziós tartalom mindössze tíz százalékát nézik majd „on demand” módon az Egyesült Királyságban.

A Deloitte által készített tanulmány szerint annak ellenére is igen lassan változik a helyzet a szigetországban, hogy olyan nagy szereplők, mint a BBC, a Channel 4 vagy a YouTube is ebbe az irányba terelné a nézőket. Az igény szerinti televíziózás iránti csekély érdeklődés következtében az internethez történő kapcsolódás képességével bíró televíziók piacán sem várható robbanásszerű változás az idén, és ezzel párhuzamosan a tévézési élményt növelő alkalmazások sem lesznek kelendőbbek.

A kombinált web-böngészés és televíziózás inkább a már a felhasználók birtokában lévő készülékeken történik majd. A meglévő televíziókat összekötik internetezésre is használható eszközökkel, mint a wi-fi képességű laptopok, netbookok, okostelefonok, illetve hordozható játékkonzolok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik