Üzleti tippek

Képügynökséget vesz az STT hírügynökség

Az STT finn hírügynökség megvásárolja a Lehtikuva Oy képügynökség részvényeinek száz százalékát a Sanoma News médiacégtől - tájékoztatta tagjait az európai hírügynökségek szövetsége, az EANA.

Az akvizíció hatálya kiterjed a Lehtikuva informatikai és kommunikációs technológiai üzletágának megvásárlására is a Sanoma Data-tól – olvasható az MTI beszámolójában. A tranzakció lezárására az STT részvényesi közgyűlésének engedélyével kerülhet sor.

Az STT részben készpénzben, részben a Sanoma News számára kibocsátott új részvényekkel egyenlíti ki a vételárat. A tranzakció lezárását követően a Sanoma News tulajdoni aránya 23,1 százalékról 34,3 százalékra emelkedik az STT-ben.

Az új részvények kibocsátása után az STT második legnagyobb részvényese az Alma Meida lesz 24,1 százalékos, a harmadik pedig a TS-Group lesz 18,0 százalékos pakettel. A Sanoma News kiadásában megjelenő magazinok és hírlapok az STT és a Lehtikuva előfizetői maradnak.

A mintegy 130 főt foglalkoztató STT 2008-ban 14,2 millió euró nettó árbevételt ért el, a 37 főt foglalkoztató Lehtikuva pedig 6,8 millió eurót. Az egyesülés nem befolyásolja sem az STT, sem a Lehtikuva alkalmazotti létszámát, de a két vállalat egy későbbi időpontban közös telephelyre költözik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik